Smartlog v3 » Hjernevasken » Venstre ved du hvor du har
Opret egen blog | Næste blog »

Hjernevasken

Skamløs propaganda til de små hjem

Venstre ved du hvor du har

12. Jun 2008 15:22, Regicollis

Danmark har verdens højeste skattetryk, men til gengæld får vi også meget for pengene: skoler, sygehuse, plejehjem og Venstre-møder. Ja, velfærdsstaten har grebet så meget om sig at statskassen også velvilligt betaler for interne møder i partiet Venstre.

Det er nu kommet frem at det ikke kun er Lars Løkke Rasmussen, der har et alt for liberalt forhold til offentlige midler. Også Venstre-chefideolog og beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen har haft fingrene for langt nede i kagedåsen, og har således spenderet over 35.000 kr. på interne møder i partiet Venstre.

Som sædvanlig kalder man misbruget for "en beklagelig fejl", hvilket er ganske indlysende, da ethvert barn ved at top-politikere ikke kan være små-korrupte og betragte ministerierne som deres egen personlige ejendom. De - eller rettere sagt embedsmænd, der har handlet uden ministerens viden - kan kun begå beklagelige fejl, der bliver rettet op, hvorefter der ikke længere er noget at komme efter og man i stedet skal tage at se fremad.

Som bekendt er det menneskeligt at fejle, og hvis nogen indtil videre har tvivlet på beskæftigelsesministerens humane natur, kan man i dag forvisse sig om at han har optrådt særdeles menneskeligt i forhold til ministeriets økonomi. Således er det ikke kun en to-tre tilfælde af menneskelige "fejl", som ministeren er ansvarlig for, men adskillige tilfælde. Ganske vidst er det menneskeligt at fejle, men måske man også burde lære af sine "fejl".

Det beskæftigelsessystem som Claus Hjort Frederiksen sidder i toppen af er ikke så tilgivende overfor "beklagelige fejl" som ministeren forventer man er overfor hans. En bistandsklient, der ved en "beklagelig fejl" har fået udbetalt for meget fra det offentlige skal ikke regne med at kunne slippe med en undskyldning - der er ingen fløjlshandsker med mindre man er minister.

Tilbage i tiden før "systemskiftet" i 2001 var der andre boller på suppen. Dengang var Venstre med Anders Fogh Rasmussen i spidsen meget imod hvad de opfattede som socialdemokratisk kammerateri og magtmisbrug. Her er for eksempel hvad den vordende statsminister sagde i sin grundlovstale i 2001:

Det er farligt for folkestyret, hvis socialdemokrater sidder for længe på magten. For når de sidder for længe, misbruger de embedet. De baserer magten på kammerateri, vennetjenester og magtfordrejning.

Det er påfaldende hvilken udvikling i politisk ståsted et par år ved magten kan gøre ved folk.

Foto: Ricky Molloy.

Kommentarer

 1. Christian petersen
  12. Jun 2008 16:54
  1

  35.000 er da det rene ingenting i forhold til hvad der ellers bruges penge på. Tænk bare på ungdomshuset på nørrebro. Her snakker vi vel nærmere 35 millioner. Og det bare for at tilfredsstille 500 møg forkælede børn.

 2. Rasmus Kongshøj
  12. Jun 2008 18:02
  2

  Beløbets størrelse er for så vidt irrelevant. Ingen vil vel kunne mene at det er i orden at stjæle i Brugsen, hvis man kun stjæler en lille smule.

  Der er vid forskel på at bevillige penge efter en åben demokratisk beslutningsproces, som det var tilfældet med Ungdomshuset, og så på at misbruge en adgang til at disponere over offentlige midler til at betale for ting som alle er enige om pengene ikke er beregnet til.

 3. Kjeld Madsen
  14. Jun 2008 10:54
  3

  Berømte forhenværende og nuværende medlemmer af det bondesnu kreiler -og handelsskoleparti har en stolt tradition udi kunsten at kunne begå fiffie fiflerier med andre folks penge, vildledning af Folketinger ved hjælp af kreativ omgang med sandheden, sløset og lemfældig omgang med bilag, vennetjenester til vennerne i valgkredsen, omgåelse af bopælspligt og alskens andre fiduser og fiksfakserier, som kan tjene til egen fordel.

  I det hele taget har partiet Venstre gennem hele sin glorværdige historie udvist en forfinet og udsøgt evne til at kunne tage røven på folk og fæ ved hjælp af svedne prokuratorkneb, udspekuleret spin og smarte tricks...Ja, enda direkte tyveri af statskassen hører med til det stolte bonde -og handelshøjskolepartis meritter.

  Så, så sandt, som det er sagt: Venstre har man altid vist hvor man havde.

Hjernevasken er flyttet

Hjernevasken er flyttet til

hjernevasken.iblogger.org

Rasmus Kongshøj
Rasmus Kongshøj

Kalender

« May 2018 »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Søg i Hjernevasken


Tags

Arkiv