Smartlog v3 » Hjernevasken » Skolelærere på nervepiller
Opret egen blog | Næste blog »

Hjernevasken

Skamløs propaganda til de små hjem

Skolelærere på nervepiller

26. Apr 2008 10:27, Regicollis

En undersøgelse viser at landets skolelærere er så hårdt pressede, at op mod hver femte inden for et år har haft brug for enten at tage nervemedicin eller gå til psykolog. Som årsag til deres stress nævner skolelærerne ikke besværlige forældre eller uopdragne elever, men derimod de politiske rammer omkring folkeskolen i form af skolernes budgetter.

Over de seneste par år er klassekvotienterne steget, budgetterne er blevet skåret ned, og endelig har en kontrol-fetichistisk regering bebyrdet lærerne med et væld af bureaukratisk papirnusseri, så skolelærerne har fået endnu mindre tid til at passe deres arbejde og undervise.

Det er ganske enkelt forkert, at folk bliver syge og nedslidte af at arbejde. Ligeledes udgør lærere på nervepiller næppe det bedste grundlag for at opbygge en folkeskole i international topklasse. De stadigt mere snævre økonomiske rammer går således ikke kun ud over lærerne, men over alle elever, og på sigt samfundet som sådan.

Under de nuværende politiske strømninger skal man næppe regne med at der bliver flere penge til skolerne. Der skal jo trods alt væe råd til at sænke topskatten, så det er næppe på den måde at problemet på sigt skal løses. Én ting burde en ansvarlig undervisningsminister dog gøre i en situation som denne, hvor der ganske enkelt er for få hænder til at udføre alt arbejdet i skolen - han bør begrænse folkeskolens arbejdsopgaver. Naturligvis kan man ikke spare på undervisningen, men derimod kan man med fordel skære en masse papirnusseri væk, så lærerne får tid til at undervise.

Hjernevasken er flyttet

Hjernevasken er flyttet til

hjernevasken.iblogger.org

Rasmus Kongshøj
Rasmus Kongshøj

Kalender

« May 2018 »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Søg i Hjernevasken


Tags

Arkiv