Smartlog v3 » Hjernevasken » Nul-tolerance og nul omtanke
Opret egen blog | Næste blog »

Hjernevasken

Skamløs propaganda til de små hjem

Nul-tolerance og nul omtanke

10. May 2008 17:42, Regicollis

 Til stor forargelse for især Venstres selvudnævnte retsordfører Søren Pind, hvis følelsesliv så let bringes i bevægelse, hvis der er mulighed for at komme i medierne, kan man erfare at politiet "freder de autonome". På sin blog svinger Søren Pind, der aldrig har været kendt for den store redelighed, sig endog op på at antyde at politiets angiveligt slappe kurs overfor de autonome på en eller ande måde skulle være skyld i det nylige overfald på Jesper Langballe - det blev jo trods alt begået af en "autonom type", og mon ikke han havde holdt sig i skindet, hvis han vidste at han kunne blive arresteret for at male graffiti under en ungdomshus-demonstration? Mellem linierne kan man ane en skummel konspiration mellem politi og autonome, men hvis man læser mere end overskriften står det klart at der er tale om noget meget mindre spektakulært. Der er såmænd bare tale om almindelig sund fornuft.

Københavns politi afviser da også at de skulle være særligt flinke ved de autonome. Derimod har de den meget fornuftige strategi at man skal begrænse mængden af kriminalitet, snarere end være Søren Pinds ideologiske frontkæmpere under nul-tolerancens banner. Hvis man trækker vejret et par gange, og ser på realiteten, så er der vel ikke noget forgjort i at politiet tænker sig om. Udgangspunktet er selvfølgelig at politiet skal gribe ind overfor kriminalitet - hvis de for eksempel finder en autonom - eller Søren Pind for den sags skyld - i gang med at skrive graffiti, skal de selvfølgelig gribe ind. Men dette er kun et udgangspunkt. Politiets eneste opgave er ikke at gribe ind overfor strafbare forhold - de har også til opgave at forebygge strafbare forhold, og at beskytte den offentlige orden.

Hvis nu den autonome var midt i en ophidset ungdomshus-demonstration, eller Søren Pind var midt i et aggressivt VU-møde, mens graffitien blev malet, og der er stor sandsynlighed for at en anholdelse vil resultare i meget mere kriminalitet - så skal man være opmærksomhedshungrende politiker for at kunne mene at politiet skal gribe ind. Det er egentlig ikke så svært at forstå at lidt graffiti er et mindre onde end optøjer og gadekampe.

Selvfølgelig er det forkert at starte optøjer fordi politiet tager sig af nogle banale småforbrydelser i en demonstration. Imidlertid lever vi ikke i den ideelle verden, Søren Pinds ideologiske PR-arbejde er skabt til. Nogen autonome kan rent faktisk godt finde på at blive voldelige overfor politiet og samfundet i almindelighed, fordi politiet udfører en helt berettiget tjenestehandling. Sådan fungerer tingene ude i virkeligheden.

Naturligvis skal man altid gribe ind overfor alvorlig kriminalitet, særligt voldsforbrydelser, men når der er tale om småting gør det ikke noget at politiet rent faktisk tænker lidt fremad inden de går i gang. Det er den måde, de kan gøre samfundet tryggest på.

Den yderste konsekvens af Pinds nul-tolerance ville være at en patruljevogn med fuld udrykning på vej til en grov forbrydelse, ville være nødt til at standse hver gang der var en cyklist uden lygter, der skulle have en bøde. Søren Pinds one-liners kræver nemlig nul-tolerance.

Foto: Simon Wedege.

Hjernevasken er flyttet

Hjernevasken er flyttet til

hjernevasken.iblogger.org

Rasmus Kongshøj
Rasmus Kongshøj

Kalender

« May 2018 »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Søg i Hjernevasken


Tags

Arkiv