Smartlog v3 » Hjernevasken » Mogens Glistrup in memoriam
Opret egen blog | Næste blog »

Hjernevasken

Skamløs propaganda til de små hjem

Mogens Glistrup in memoriam

3. Jul 2008 10:35, Regicollis

En af dansk politiks mest kontroversielle skikkelser har opgivet ånden. Den 1. juli døde Fremskridtspartiets stifter Mogens Glistrup i en alder af 82 år.

Glistrup er en person som de fleste danskere havde et blandet forhold til. Man elskede den bornholmske provokatørs frækhed over for systemet og hans groteske og humoristiske politik, som for eksempel at erstatte Forsvaret med en telefonsvarer, der sagde "vi overgiver os" på russisk. Men på den anden side kan man kun betragte hans vanvittige racisme med en sær blanding af medynk og foragt. Det var sørgeligt at så begavet og skarp en mand som Glistrup i sine ældre dage skulle gå hen og blive tosset, og få så ækle holdninger til "muhammedanerne".

Mogens Glistrup vil blive husket for sin ukuelighed: han gav aldrig op, uanset hvor umuligt hans projekter syntes, uanset hvor stor modstand han mødte og uanset hvor vanvittige hans holdninger var. Tværtimod stillede han sig op og tog tæskene og var ikke bange for at være upopulær. Det er en af de ting man må beundre ved Glistrup: han var fuldstændig ligeglad med hvad andre mente og talte frit fra leveren.

Kommentarer

 1. IL Kimpo
  4. Jul 2008 15:45
  1

  Vanvittige racisme?

  Nu brugte manden jo provokationen som debatform, måske i så høj grad, at den endte med at æde ham, så det er egentlig nok lidt svært at udtale sig om, hvorvidt han var racist. Det er for så vidt også irrelevant med mindre man har en præcis og meningsfuld definition af racismebegrebet.

  Ordet "muhammedaner" var den gængse betegnelse, indtil Moder Stat og alle de mange små afladsnarkomaner fik magt til at udvandre det gode danske sprog på dette område. Religionens hovedperson er Muhammed, lige som kristendommens hovedperson er Kristus. Der er således intet nedladende i betegnelsen muhammedaner, men hvis man har læst Orwells 1984 forstår man kun alt for godt, at eliten har delegitimeret det gode og meningsfulde danske ord og erstattet det med en udvandet kopibetegnelse med vagere bibetydninger. Vi må skabe en ny race(!) af gode mennesker, og sproget er det første middel.

 2. IL Kimpo
  4. Jul 2008 15:47
  2

  udvande, ikke udvandre.

 3. Kjeld Madsen
  6. Jul 2008 15:39
  3

  Nu udtalte manden jo selv, at han fandt at betegnelsen racist var et hæderstegn; og husker jeg ikke galt, udtalte han også, at alle gode danskere er racister. Så, hvis de der selv erkærer sig som racister ikke er det, hvem er så?

  Nu forholder det sig sådan, at det er muslimerne selv, der har frabedt sig at blive kaldt muhammedanere, som de opfatter som både nedsættende, misvisende og respektløst.

  På samme måde som alle afrikanere syd for Sahara i en ikke så fjern fortid i stupid nedladenhed gik under fællesbetegnelsen: negerne i Afrika.

  Nu har jeg ikke selv nogen religion, men jeg tror, at de kistne med Paven og Søren Krarup og hele pivtøjet i spidsen på det kraftigste ville frabede sig at blive kaldt jesusinanere.

  Men hvis nu det endelig skulle være, ville der være meget mere ræson i at kalde de kristne for jesusianere end at kalde muslimer for muhammedanere, da de kristne direkte tilbeder, dyrker og opfatter Jesus som gud (de opfører enda hver søndag i deres kirker og bedehuse et kannibalistisk ritual, hvor de æder deres guds legeme og drikker hans blod) i modsætning til muslimerne, der dyrker Islam, der betyder at hengive sig til gud (eller noget i den retning) og ikke til Muhammed, som bare er budbringeren for hvem gud åbenbarede den store sandhed: Koranen.

  Sprogets betydning er sprogets brug og mit sprogs grænse er min verdens grænse. Den, der "ejer" sproget, sætter dagsordenen.

  Den gamle libertære socialist, George O, har så evigt ret.

 4. Kimpo
  7. Jul 2008 10:35
  4

  <i>"Nu udtalte manden jo selv, at han fandt at betegnelsen racist var et hæderstegn; og husker jeg ikke galt, udtalte han også, at alle gode danskere er racister. Så, hvis de der selv erkærer sig som racister ikke er det, hvem er så?"</i>

  Så simpelt er det jo bare ikke. Folk der brokkede sig over den muhammedanske masseindvandring blev stemplet som racister. Glistrup gjorde som ghetto-negrene i sin tid, tog beteghnelsen på sig, og gjorde den til et adelsmærke. Jeg går ud fra, at nogle på venstrefløjen godt ved dette. Det ville klæde dem at indrømme denne mekanisme, i stedet for at spille dumme.

  <i>"På samme måde som alle afrikanere syd for Sahara i en ikke så fjern fortid i stupid nedladenhed gik under fællesbetegnelsen: negerne i Afrika."</i>

  Intet nedladende i det. "De sorte" (eller hvad de virkelighedssky manipulatorer nu mener vi må kalde dem pt) er af negroid oprindelse, og alle ved hvad en neger er. Et godt dansk udtryk som selvfølgelig ikke bør gemmes væk.

  <i>"Men hvis nu det endelig skulle være, ville der være meget mere ræson i at kalde de kristne for jesusianere end at kalde muslimer for muhammedanere,(...)"</i>

  Nej, Jesus er et almindeligt navn sydpå. Kristus den gængse betegnelse. Kristne er det naturlige. Muhammed er tydeligvis muslimernes religiøse hovedfigur, den som skiller denne monoteisme fra f.eks. kristendom, så selvfølgelig bør man fortsat kalde dem muhammedanere. At der er kommet en offer-industri som pt finder det opportunt at angribe det danske sprog, bør vi ikke bøje os for: En muhammedaner, muhammedaneren, flere muhammedanere, alle muhammedanerne.

 5. wolf
  7. Jul 2008 16:20
  5

  Kimpo: Hvis det er så vigtigt at fastholde udtrykket "muhammedaner", fordi nogle mennesker (fandme ikke alle) brugte det på et tidspunkt, hvor dets nedgørende brug efterhånden var forstået, hvorfor skriver du så ikke med bolle-Å, sætter navneord med stort, osv. osv.? Eller vent... glem bare, at jeg spurgte. Vi kender jo godt svaret.

  Med dit forsvar for, at det ikke bør hedde "jesusister", må man slutte, at det hedder "kristusister". Men hey, op til jer: I kunne kalde jer for nisse-tro for alt hvad det rager mig - det tåbelige i at tro på den slags bliver ikke mindre af den grund.

 6. IL Kimpo
  10. Jul 2008 20:14
  6

  Sludder, Wolf. Jeg er godt klar over at nogen vil kaste diverse mistanker på mig, men min primære hensigt er sådan set blot at undgå (for hurtig) udskiftning af sproget, sådan at det nationale fællesskab kan bibeholdes på tværs af generationer. Verden kører sgu hurtigt nok i forvejen.

 7. wolf
  10. Jul 2008 23:11
  7

  Kimpo: Ja, der er en helt specifik klasse af ord, som du ønsker at bevare, mens andre ord godt må følge med tiden. Gruppen af ord, du ønsker at bevare, er netop de ord, der nedgør folk med anden hudfarve end den hvide. Det er jeg sgu ikke i tvivl om. Som sagt spurgte jeg ikke: Jeg kender svaret.

 8. IL Kimpo
  11. Jul 2008 12:09
  8

  Nej, ikke en snævert politisk defineret gruppe ord. Det er generelt. Men især opponerer jeg mod godhedsindustriens nysprog - systematisk orwellsk hjernevask.

  Men Wolf, jeg ændrer næppe ved dine fordomme, så lad os bare stoppe her.

 9. Kjeld Madsen
  6. Aug 2008 14:53
  9

  Forøvrigt har jeg altid opfattet Mogens Glistrup som en stor brutal umusikalsk "kæmpebaby" med en næsten autistisk begavelse blottet for almindelig empati. En sådan person vil altid vække opsigt og lave ravage, hvor han kommer knoglende og tromlende frem.

 10. Cheap Christian Louboutin
  17. Dec 2010 02:51
  10

  *Din artikel er fremragende, er stor, jeg kan lide det!

 11. nike lunar glide 2 test
  30. May 2011 04:58
  11

  Jeg plejede at være anbefalet denne blog via min fætter. Jeg er ikke sikker på, om dette er udbudt er skrevet ved hjælp af ham som ingen anden forstår specificerede om min problemer. Du er vidunderligt! Tak!

 12. Discount Beats By Dre
  23. Oct 2012 10:07
  12

  oi the necessaries of life is of such vital importance.Now this is not, I think, mere speculation, for, comparing the past with the present, the wooden plow with the steel, the scythe with the mower,

Hjernevasken er flyttet

Hjernevasken er flyttet til

hjernevasken.iblogger.org

Rasmus Kongshøj
Rasmus Kongshøj

Kalender

« May 2018 »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Søg i Hjernevasken


Tags

Arkiv