Smartlog v3 » Hjernevasken » Lene Espersen accepterer tortur
Opret egen blog | Næste blog »

Hjernevasken

Skamløs propaganda til de små hjem

Lene Espersen accepterer tortur

22. Apr 2008 01:42, Regicollis

Justitsminister Lene Espersen er et blødt og kærligt individ, der har en rørende naiv tro på det gode i mennesket. Sådan må man i hvert fald tro, efter hendes seneste forslag, hvorefter Danmark skal kunne udvise udenlandske statsborgere til barbariske lande, hvis forbryderiske regimer gør brug af tortur. Lene Espersen vil naturligvis ikke have at de udlændinge vi udviser til torturstater skal udsættes for tortur - dét er den hjemlige opinion dog ikke moden til endnu - så derfor har hun fundet den perfekte måde at sikre en terrormistænkt mod tortur i en torturstat: nemlig et fromt løfte fra diktatur-staten om ikke at buge tortur overfor den udviste.

Og det lyder da alt sammen godt: vi slipper af med de fæle terrorister, og i kraft af de skønne løfter fra lande som Tunesien og Egypten undgår vi at blive medskyldige i overgreb og barbari. En win-win situation - hvis altså ikke det var fordi at disse løfter fra forbryderiske torturstater er omtrent lige så meget værd, som retssikkerheden er i Lene Espersens ideologiske univers.

Lene Espersens forslag svarer til at pædofile skulle kunne ansættes som pædagoger, hvis blot de lovede at holde fingrene for sig selv. Brugen af tortur og barbariske straffe er en uadskillelig bestanddel af den måde brutale regimer rundt om i verden fungerer på. Andre landes erfaringer med disse løfter viser da også, at selv ikke de smukkeste løfter effektivt beskytter den udviste mod tortur. På trods af alle disse forsikringer, som terror-forskrækkede vestlige regeringer vasker sine hænder med, er der folk der er blevet udvist og siden underkastet tortur og barbarisk behandling.

Lene Espersen er givetvist ikke dum - hun ved udemærket godt at der er tale om dækningsløse checks, når torturstater lover ikke at torturere. Hun ved at hendes forslag med al sandsynlighed vil føre til at Danmark udviser personer til tortur. Lene Espersen er sandsynligvis ikke nogen stor tilhænger af tortur - i bund og grund er hun vel nærmest imod, men hun har vigtigere ting at tænke på, end et par terrormistænktes kranke skæbne. Hun kan, sammen med en række borgerlige retspolitikere, score billige points på først at skræmme befolkningen med terror (eller hvilken forbrydelser der måtte være på mode for tiden), for derefter under stort medie-rabalder at udvise handlekraft, og gøre noget ved problemet ved at være hård, vise nul-tolerance, eller hvad de nu ellers tænder på nede på bodegaen.

Det hævdes at det er nødvendigt med hårde tiltag, for at forhindre (islamisk) terror. Men i og med at det ikke er lykkedes for nogen at udføre terrorhandlinger i Danmark, må man gå ud fra at myndighederne besidder de nødvendige redskaber.

Lene Espersens kyniske stemmefiskeri står i skarp kontrast til de værdier, som vores retsstat bygger på. I en retsstat straffer man ikke bare folk fordi efterretningstjenesten mener de er terrorister. I en retsstat er det sådan, at hvis nogen begår noget strafbart (eller forsøger på det), så må de retsforfølges ved domstolene før vi kan begynde at straffe dem. Der vil naturligvis altid være en gruppe af personer, som man af den ene eller anden grund ikke kan tiltale ved domstolene. Så længe vi ikke kan det, kan vi imidlertid ikke begynde at straffe dem - det eneste der er at gøre er at overvåge deres aktiviteter, så man kan gribe ind i tide. Det er et godt, retfærdigt og fornuftigt princip - i modsætning til Lene Espersens skrue uden ende af stadigt strengere straffe og stadigt hårdere vilkår.

Hjernevasken er flyttet

Hjernevasken er flyttet til

hjernevasken.iblogger.org

Rasmus Kongshøj
Rasmus Kongshøj

Kalender

« May 2018 »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Søg i Hjernevasken


Tags

Arkiv