Smartlog v3 » Hjernevasken » Hold kæft eller skrid
Opret egen blog | Næste blog »

Hjernevasken

Skamløs propaganda til de små hjem

Hold kæft eller skrid

30. Jun 2008 03:19, Regicollis

Regeringen og Dansk Folkeparti er ytringsfrihedens tapre forsvarere. Faktisk er man i Venstre og Dansk Folkeparti så glade for ytringsfriheden, at de mener at kritiske ambassadører skal afskediges, så de rigtigt får tid til at ytre sig.

Efter lidt for mange episoder, hvor professionelle danske diplomater har udtalt sig i modstrid med VCO-blokkens virkelighedsopfattelse, vil Dansk Folkeparti og Venstre nu til at indføre samme system som i USA, hvor udenrigsministeriets øverste embedsmænd ikke skal udnævnes på baggrund af evner og kvalifikationer, men at topstillingerne i den danske udenrigstjeneste nu skal gives ud som belønning for lang og tro tjeneste i V, C eller O.

Beskeden til det danske diplomatkorps er klar: det herskende flertal vil skide på hvad de som professionelle diplomater med årelang erfaring inden for internationale relationer har at sige om konsekvenserne af dansk udenrigspolitik. I stedet for at oplyse borgerne om at det rent faktisk kan have konsekvenser at føre krig ude i Langtbortistan, skal de kunne lire VCO's soundbites af, hvis ikke de vil skiftes ud med en partisoldat fra et regerignsparti.

Vi skal nødig til at have det som i USA, hvor topstillingerne i embedsværket er besat af politikere. Embedsmænd bør frit kunne ytre sig om hvad de vil - også selvom de siger noget der er ubehageligt for politikerne - uden at skulle frygte for deres stilling.

Kommentarer

 1. falkeøje
  30. Jun 2008 09:55
  1

  Det diplomatiske korps skal afspejle den danske folkevilje.
  Danner de en selvstændig meningskoalition, så skaber det vild forvirring.

  falkeøje

 2. komet
  30. Jun 2008 10:42
  2

  De er diplomater og skal forsvare landets interesser. At de bedriver indenrigspolitik er beskæmmende. De skal som et minimum have en reprimande.

 3. wolf
  30. Jun 2008 12:32
  3

  Struensee er måske den historiske person, vi skylder mest for demokrati, ytringsfrihed, og øvrige oplysningstanker her i landet, fordi han udnyttede sin position til at indføre pressefrihed, krav om offentlig ansættelse efter kvalifikationer, forbud mod tortur, lempelse af fæstebønders vilkår, m.v.

  Det blev han henrettet for - og noget tyder på, at Venstre og DF gerne vil tilbage til denne praksis.

 4. Kjeld Madsen
  30. Jun 2008 14:48
  4

  @falkeøje
  Hvad er "folkevilje" for en dims?

 5. falkeøje
  30. Jun 2008 15:36
  5

  Kjeld
  Det kan ikke passe, at du ikke har hørt om folkeviljen.

  I 1945 sang vi:
  På trods af mord og brand og fængsel er en folkevilje vokset og brudt frem.
  Gå til modstand, alle danske, alle mand som en
  og gør Danmark frit.

  Folkeviljen er det bærende element i Danmarks Riges Grundlov, selvom den ikke nævnes som sådan.
  Den omtaler heller ikke partier eller politikere.

  Det meget omtalte repræsentative demokratis første og største pligt skal være at regere i overensstemmelse med folkeviljen.
  Det er blevet til, at kan politikerne ikke komme igennem med deres vilje på anden måde, så kan man, undertiden, røvrende folket og det vilje.

  Lad dette forhold anspore til modstand, oprør og borgerkrig.
  Det vil være det mest naturlige, retfærdige og i overensstemmelse med ånden i Danmarks Riges Grundlov.

  falkeøje

 6. IL Kimpo
  30. Jun 2008 17:13
  6

  Det er en skandale med disse selvbestaltede skyggeministre. De burde fyres på gråt papir.

  Et system ala det amerikanske ville måske være mere rent. Emnerne er politiske og når nu værdipolitikken er så tydeligt delt i 2, kan man ikke længere stole på at embedsværket retter ind efter den siddende regering.

  Det samme kan siges om det tvangsfinansierede DdR-tv samt en hel masse anden kultur: Privatiser lortet ELLER lad den til enhver tid siddende regering træffe de naturlige politiske valg. Begge dele er ægte demokrati, mens det nuværende system hvor de kulturradikale kustoder udøver politisk magt for mine penge uden at være på valg, bare er mod enhver anstændighed.

 7. Kjeld Madsen
  30. Jun 2008 18:03
  7

  @falkeøje

  Hvem tolker så det diffuse begreb: "folkeviljen"?

  A Hitler tolkede i sin tid den tyske "folkevilje" til at være noget med "Juden heraus", "Lebensraum für die Deutsche", og "Blut und Boten" og meget andet, som han kunne bruge til sit syge forehavende.

  Jeg ved ikke hvad "vi" sang i 1945 (jeg er født i 1944), men mon ikke dén "folkevilje", som så patetisk var brudt frem i sang, mere var et udslag af, at det blev mere og mere åbenbart til hvilken side krigslykken gik, end egentlig samlet dansk folkelig modstand mod den nazistiske krigsmaskine. Kort sagt, at noget så labilt som folkestemningen var vendt.

 8. falkeøje
  30. Jun 2008 21:21
  8

  Hvis du vil møde folkeviljen, så udskriv et valg om ja eller nej til indvandring, hvis du kan?
  Det er hidtil blevet det danske folk nægtet.
  Så vil du møde folkeviljen - til et enkelt spørgsmål - men der er mange andre relevante.

  falkeøje

 9. wolf
  2. Jul 2008 23:12
  9

  Falkeøje: Du kan jo også prøve at udskrive valg om, hvorvidt folk gerne vil have flere penge mellem hænderne, uden at det hænger sammen med noget andet. Det er også hidtil blevet det danske folk nægtet. Your point?

 10. kjeld Madsen
  3. Jul 2008 16:31
  10

  ...ja, eller en folkeafstemning om det danske folk skal betale skatter eller ej, hvilket også hidtil er blevet det danske folk nægtet.

  Og hvad med en rask lille folkeafstemning om hvorvidt der skal installeres cola og-ølhaner i alle danske hjem eller ej? Eller om vi alle sammen skal have meget mere i løn eller ej? Enkle spørgsmål som "folkeviljen" hidtil er blevet nægtet at svare på.

Hjernevasken er flyttet

Hjernevasken er flyttet til

hjernevasken.iblogger.org

Rasmus Kongshøj
Rasmus Kongshøj

Kalender

« May 2018 »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Søg i Hjernevasken


Tags

Arkiv