Smartlog v3 » Hjernevasken » Et fjollet parti
Opret egen blog | Næste blog »

Hjernevasken

Skamløs propaganda til de små hjem

Et fjollet parti

31. Mar 2008 17:56, Regicollis

Vi er angiveligt blevet velsignet med et nyt parti - Islamdemokraterne. Partiet kan bedst beskrives som Kristendemokraterne med et islamisk twist - slet skjult religiøst motiveret snæversyn overfor afvigere, kombineret med nogle bløde familieværdier for at få det hele til at glide ned.

Man må håbe at spekulationerne om hvorvidt det hele bare er en aprilsnar er sande, for det sidste vi har brug for her i landet er et religiøst parti - det ville simpelt hen være for åndssvagt. Religiøse partier har, hvad enten de siger det åbent eller ej, en udstråling af selvhøjtidelighed og selvfedhed - i deres egen selvforståelse er de bedre end andre partier, fordi de baserer deres politik på et "gudommelig" bud.

De fleste religioner indeholder nogle ret konkrete - og ofte barbariske - anvisninger på hvordan samfundet skal indrettes politisk, såsom det gamle testamentes befaling om at stene ulydige børn. Hvis det var fordi man blindt ville gennemføre en hellig bogs anvisninger, kunne man med rimelighed oprette et religiøst parti - det ville godt nok ikke få den store opbakning, da det kun er de allerværste tosser, der synes at bloddryppende bronzealder-fordomme er et godt grundlag for et samfund. Det er da heller ikke det, de religiøse partier vil. Der er snarere tale om socialt konservative, små-homofobiske og hygge-intolerante holdnigner, kombineret med noget bragesnak om hvor vigtig familien er, og hvor glad man er for nogle udefinerede "familieværdier".

Men hvis ikke man er fundamentalist, så giver religiøse partier ingen mening. For hvad er den lutheranske holdning til landbrugsstøtten, den sunni-muslimske holdning til skattestoppet eller den jødiske holdning til jernbanerne? Det kan være hvad som helst, og de religiøse partier klæber bare en bestemt religion på den politiske ideologi partiet i øvrigt måtte have, og prøver på den måde at score stemmer på grund af religion og ikke politik.

Heldigvis falder vælgerne ikke for denne utidige sammenblanding af religion og politik. Ved sidste valg fik Enhedslisten hug for at markedsføre Asmaa Abdol Hamid som "den muslimske kandidat", og Kristendemokraterne kom slet ikke ind. Såfremt Islamdemokraterne ikke er en aprilsnar, vil det gå dem på samme måde.

Hvis man vil se nærmere på Islamdemokraterne, kan man besøge deres hjemmeside her.

Foto: Please Don't Smile.

Kommentarer

  1. Amila Jasarevic
    31. Mar 2008 22:20
    1

    Der er også ikke-religiøse partier, der har en udstråling af selvhøjtidelighed og selvfedhed, og også de mener, at de pr. definition er bedre end andre partier (nogle mener også, de er bedre end andre mennesker).

    Men ellers lader til at at være en aprilsnar.

Hjernevasken er flyttet

Hjernevasken er flyttet til

hjernevasken.iblogger.org

Rasmus Kongshøj
Rasmus Kongshøj

Kalender

« May 2018 »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Søg i Hjernevasken


Tags

Arkiv