Smartlog v3 » Hjernevasken » Eget ministerium - så kører det for dig
Opret egen blog | Næste blog »

Hjernevasken

Skamløs propaganda til de små hjem

Eget ministerium - så kører det for dig

22. Jun 2008 17:56, Regicollis

Det er sjovt som historien har det med at gentage sig selv. Nu er det kommet frem at også det Konservative Folkepartis karismatiske leder økonomi- og erhvervsminister Bent Bentsen har svært ved kende forskel på dit og mit, og har brugt ministerbilen til at lade sig transportere til brylluper, fester og jagtselskaber. Alt sammen på skatteydernes regning - naturligvis fristes man til at sige.

Endnu en gang gentages mediernes rituelle interview med en ekspert på området, der endnu en gang kan forklare det ganske åbenlyse at statens ejendom ikke er til for ministrenes egen personlige fornøjelse. Og endnu en gang skal vi trættes med ministerens kedsommelige benægtelser og oppositionens udsigtsløse krav om forklaringer - som om man kunne forvente en ærlig forklaring fra Bent Bentsen i denne sag.

Selvfølgelig er det relevant når det kommer frem at en minister begynder at tro at han er en enevældig konge, der ejer ministeriet - særligt når det koster det offentlige penge, eller går ud over ansatte, som for eksempel Bent Bentsens chauffør, der fik meget lange arbejdsdage og systematiske brud på køre-hviletidsreglerne ud af ministerens svinkærinder. Men når den slags uhæderlighed og mangel på respekt for borgernes penge kommer frem, så bør det også få konsekvenser, i modsætning til i dag hvor slappe medier enten giver ministrene lov til at lyve borgerne lige op i ansigtet om deres misbrug af det offentlige, eller accepterer at en debat om de underliggende politiske motiver for afsløringerne overhovedet har relevans for sagens indhold. Debatten burde være såre simpel - hvis det kommer frem at en minister har misbrugt offentlige midler til private formål, så bør han skulle komme med en meget god forklaring, hvis ikke han skal betragtes som uværdig til embedet. Længere er den egentlig ikke. Vi kan ikke have plattenslagere og småsvindlere til at regere landet.

Desværre er det agurketid, så vi kan nok forvente at høre mere om ministre med fingrene nede i kagedåsen i en rum tid endnu indtil det politiske efterårssemester begynder og vi kan komme i gang med at diskutere væsentlige ting såsom tørklæder.

Kommentarer

 1. wolf
  22. Jun 2008 18:31
  1

  Jeg har flere gange nævnt, at med så mange højrefløjspolitikere, som igen og igen bliver grebet med fingrene dybt nede i kagedåsen, så ligner det nærmest et krav for at blive medlem af de Konservative og Venstre, at man kan se stort på det der med økonomisk ærlighed.

  De opfører sig som forkælede unger, der er vant til, at når de får et stykke legetøj i hænderne, så tror de straks, at det er deres.

 2. Christian Gravgaard
  22. Jun 2008 23:52
  2

  Janteloven lever i bedste velgående - det tør siges...

  Så lad dog ministeren være i fred - med de arbejdstider man holder sig i jobbet som minister,er det da kun rimeligt at de i det mindste får mulighed for at arbejde under transporten - eller måske tager sig en lur.

  Den danske mentalitet med at ingen må noget - også selv om man knokler røven ud af bukserne er til at brække sig over. I stedet overfalder man den slags mennesker der reelt gør noget for landet. Nu skal de bruge en masse af deres tid på beskyldninger som faktisk er fuldstændig lige meget.

  Jeg - og andre - er sq da ligeglad om han bruger sin bil privat. Lad manden nu arbejde i fred.

  Jeg brækker mig over den danske forsmåelse...

 3. Anders
  23. Jun 2008 09:37
  3

  Det er sjovt. Faktisk reagerede jeg også først med samme instinktive foragelse, jeg er trods alt voldsomt politisk uenig med BB. Men pludselig opdagede jeg hvordan den klæbrige smålighed jeg ellers foragter, havde sneget sig ind på mig. Og hvordan jeg stillede mig op i koret af gribbe, når jeg egentlig er skideligeglad med hvordan manden bruger sin bil. Lad ham dog nyde den! Men lad ham lære at det er bagsiden af den smålighed, han selv fremmer i det offentlige rum.

  Mere på min blog: http://virkeligheden.dk/?p=250

  /Anders

  PS: Twingly styrer!

 4. Kjeld Madsen
  23. Jun 2008 11:16
  4

  Nu har jeg det sådan, at jeg pr. automatik rækker ud efter brækposen når Janteloven forsøges brugt til at stoppe en diskussion om, hvad der er ret og rimeligt.

  Klaus Riskær erklærer sig som offer for Janteloven, når retten dømmer hans svindle -og økonomiske luftnumre med andre folks penge, som det de er: forbrydelser.

  Charlotte Dyrmose og Anders Samuelsen kalder det misundelse og Jantelov, når alle ikke kan se det socialt retfærdige og samfundsøkonomiske gavnlige i at give skattelettelser til de rige; og jeg er stensikker på at Silvio Berlusconi, hvis han ellers kendte Axel Sandemoses roman "En Flygtning Krydser Sit Spor", ville påtå, at alle anklager mod ham for korruption, mafia forbindelser og alle mulige andre grimme ting bare var et udslag af Janteloven.

  Den måde -på både godt og ondt -at udøve social kontrol på, som Janteloven er et udtryk for, er forøvrigt ikke, som man så ofte hører, et specielt dansk fænomen, men noget som foregår og har foregået til alle tider blandt mennesker i alle samfund på denne jord, og Danmark er heller ikke, som det også så ofte siges, stedet hvor "loven" hersker mest.

  Og med hensyn til Bent Bentsens ministerbilkørsel: Det er forbudt for en minister at bruge sin ministerbil til private formål. Og hvis en minister (der oven i købet er politibetjent) ikke skal overholde loven, hvem skal så?

 5. wolf
  23. Jun 2008 11:31
  5

  Jeg er helt enig med Kjeld. Prøv I at se, om I kan dække jer ind under Janteloven, hvis I bliver grebet i at stjæle i Kvickly: De falder nok ikke for en undskyldning om, at de bare er misundelige over, at I har mere.

 6. Christian Gravgaard
  26. Jun 2008 22:49
  6

  Hvem snakker om at stoppe en diskusion? Ikke jeg - der er noget du har misforstået.

  Nu er der jo også himmelvid forskel på at blive dømt for bedrageri (eller hvad han nu er) og at passe sit arbejde. Jeg mener personligt ikke at der er noget glat i hvad han har gjort. Der er ihvertfald mange andre ting der ville være mere relevant at tage fat i.

  [off-topic]
  Og hvad angår skattelettelser (Kjeld) , så lyder det som om at du ikke har forstået begrebet af procent regning - ligesom så mange andre. Jeg må sige at jeg går ind for at vi alle betaler lige meget i skat pr. tjente krone.

  Men jeg forstår ikke hvorfor "rige" (altså dem der betaler top skat og som så er over 50% af den danske befolkning) skal betale så meget mere pr. tjente krone. De "rige" betaler jo i forvejen meget mere i skat, set i kroner.

  En ting er at f.eks. jeg betaler top-skat. Men jeg har til gengæld også mange flere arbejdstimer om ugen - og har brugt en del år og penge på at uddanne mig. Hvorfor skal jeg - og andre - straffes for det? Hvorfor skal halvdelen af den danske befolkning betale en halv gang mere pr. tjente krone en alle andre?

  Alle skal naturligvis kunne leve uanset hvem man er og hvad man formår. Det er heldigvis sådan vores dejlige land er indrettet. Men jeg tror at vores land er bedre tjent med en kildeskat hvor alle betaler måske 40% i skat - og så til gengæld ikke har nogle fradrag. For på den anden side - hvorfor skal jeg betale mindre i skat (fradrag) fordi jeg har gæld og betaler renter?
  [/off-topic]

  Tilbage til emnet i tråden. Jeg synes til stadighed ikke at det er fair at man person-forfølger en minister på den måde. De arbejder hårdt, mange mange mange timer og lever et udemærket stykke arbejde - til gengæld er ordenlige arbejdsforhold også et must (i min verden).

  Og nej,det har ikke noget med at gøre om man stjæler i Kvickly - for heldigvis har regeringen revideret reglerne for en ministerbil. Og så er der jo ligesom ikke mere i det.

 7. wolf
  27. Jun 2008 11:42
  7

  Christian: Politikerne (i hvert fald nogle af dem) arbejder skam hårdt. Derfor får de også en ret høj løn. Den behøver de ikke justere ved at beskikke sig selv ekstra frynsegoder på skatteydernes regning.

 8. Air Jordans
  18. Dec 2010 03:47
  8

  *Din artikel er fremragende, er stor, jeg kan lide det!

Hjernevasken er flyttet

Hjernevasken er flyttet til

hjernevasken.iblogger.org

Rasmus Kongshøj
Rasmus Kongshøj

Kalender

« May 2018 »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Søg i Hjernevasken


Tags

Arkiv