Smartlog v3 » Hjernevasken » Da Fanden fik lillefingeren
Opret egen blog | Næste blog »

Hjernevasken

Skamløs propaganda til de små hjem

Da Fanden fik lillefingeren

26. Mar 2008 01:21, Regicollis

Da man for under et år siden indskrænkede danskernes frihed ved anti-rygerloven var alle partier (på nær de Radikale, som mente der var meget mere frihed i loven end die dumme Dänen kunne administrere uden indblanding) enige om at man var nået frem til et godt resultat. Man havde på den ene side slået et stort slag for folkesundheden, og samtidig havde man beholdt et lille figenblad af anstændighed og frihed ved allernådigst at tillade danskerne at nyde tobak på restaurationer under 40 kvadratmeter. Selv Venstres læspende sundheds-pilfinger Jørgen Winther udtrykte sin tilfredshed med loven, ved med en parodi på de liberale idealer hans parti ved festlige lejligheder sætter så højt, at sige at der nu endelig var kommet frit valg.

Men det forholder sig nu en gang med Jørgen winther og de andre sundheds-utopister ligesom det gør med Fanden: Giver man dem lillefingeren, tager de hele armen. Allerede nu melder Venstre, Danmarks liberale parti, ud at de vil have indført totalforbud mod kombinationen øl, smøger og socialt samvær. I vanlig stil halser Socialdemokratiet bagefter, adopterer deres politiske modstanders standpunkt, og begrunder det med en åbenlyst fjollet bemærkning om at alle, siger og skriver alle, er glade for totalforbudet i Irland (hvis man spørger de irere der i dag er tvunget til at ryge udendørs vil man sikkert finde ud af noget andet, men redelighed har aldrig været i høj kurs blandt politikere).

Glemt er al snakken om "det frie valg". Glemt er al snakken om de stakkels, stakkels værtshusgæster og ansatte, der ikke selv kan bestemme om de vil udsættes for "passiv rygning". Nej, nu gælder det sundheden, og hvordan man med vold og magt gør alle danskere sunde, slanke og ensrettede. Statsmagten ved bedst hvordan folk skal leve deres liv, og hvis de ikke frivilligt følger de alvorlige formaninger om at nægte sig selv tobakkens glæder, som skatteyderfinancierede propaganda-kampagner spyr ud i tide og utide, så må staten træde til som en kærlig moder må det overfor et naivt barn og beskytte os mod selv at bestemme over vore egne liv.

For selvfølgelig vil kampen mod tobakken ikke stoppe, når den sidste smøg er slukket på den sidste bodega. Det er naivt at tro at sundheds-utopernes kærlige tvang mod rygerne ender her. Efter det totale rygeforbud er gennemført, vil en professionel bekymrer fra Kræftens Bekæmpelse, eller en lignende politisk lobbyist-organisation, træde frem på fjernsynsskærmen og udtale sin bekymring over faren ved "passiv rygning" i det fri. Tænk på de stakkels, stakkels ikke-rygere, der er tvunget til at gå gennem den røg onde, hensynsløse rygere udspyr mod dem, for at komme ind på en restauration. Følgeligt vil vi da også få et totalforbud mod at ryge på fortovet. Men naturligvis vil dette kun være en midlertidig løsning, for af hensyn til de stakkels, stakkels egern, musvåger eller grævlinge, der udsættes for "passiv rygning" når onde, onde rygere nyder tobak i fri luft, vil man hurtigt finde det nødvendigt at forbyde rygning under åben himmel.

"Så må det da vel også stoppe", vil nogen sikkert tænke, men de tager fejl. Kort tid efter det er blevet forbudt at ryge uden for, vil den ovenfor nævnte professionelle bekymrer igen træde frem i fjernsynet, og fortælle hvor foruroligende det er, at nogen folk har rygere som underboer, og dermed er udsat for "passiv rygning". At denne form for "passiv rygning" mere lyder som en form for sort voodoo-magi end som et reelt problem er komplet irrelevant - enhver fornuft har for længe siden forladt tobaks-debatten. Følgelig får vi så et totalforbud mod tobaksnydelse i etageejendomme.

Kort tid efter dette forbud, vil nogen finde ud af at det er snyd at man stadig må ryge i etplans-huse. Man vil sikkert på dette tidspunkt have fundet ud af at postbude udsættes for "passiv rygning", når de lægger breve i en postkasse, der står på en matrikel hvor der bor en heks - undskyld! - ryger. Og så vil vi endelig få det totale forbud mod rygning alle steder over hovedet.

Men når så tobakken er fjernet fra jordens overflade, så vil anti-tobaks-lobbyen vel holde en hviledag, se på den tobaksløse verden og se at den (i deres egen perverse virkelighedsopfattelse) er god? Ja, det vil de sikkert, men det bliver næppe et hvil på meget mere end én dag. Sundheds-utoperne elsker stadig mennesket så meget at de vil tvinge dem til at leve det rette og rene liv, den professionelle bekymrer fra Kræftens Bekæmpelse vil stadig gerne i fjernsynet for at bekymre sig og emsige politikere vil stadig have brug for at vise handlekraft, uden derved at komme til at bruge for mange penge eller træde for magtulde folk over fødderne. Derfor vil man finde nye farer for den hellige sundhed at angribe, nye uskyldige glæder at forbyde og nye måder at tvinge folk til at leve kedelige og ensrettede liv. Det er ikke til at sige hvad det næste bliver. Måske bliver det kaffe, måske bliver det chokolade, øl, stearinlys eller gulvtæpper - vi kan kun være sikre på én ting: de skal nok finde noget.

Så historien er kort fortalt: Fanden får lillefingeren, så får han armen og således fortsætter det indtil han har fortæret hvad der er at fortære og kan gå ud og lede efter en ny lillefinger.

Foto: Erwin Muntinga.

Kommentarer

 1. Mick Marron
  26. Mar 2008 07:34
  1

  Øh, er det en vits i ATS-stil eller er det seriøst ment?

 2. Brian Rasmussen
  26. Mar 2008 09:51
  2

  Godt at vi fik den rygelov. For som du "ikke" skriver. Så har vi indtil for under et år siden ikke haft inskrænket frihed pga. rygerne og deres latterlige "rygning=frihed".

  Fjern de lugtestænger. De gør ingen noget godt.

 3. Jesper Rasmussen
  26. Mar 2008 12:44
  3

  Forhåbentlig en vits, at skribenten ikke er i stand til at finde kræftens bekæmpelses hjemmeside og orienterer sig om de faktiske konsekvenser af passiv rygning, ja, så er det sgu svært at tage indlægget seriøst. Vi andre kan i mellemtiden glæde sig over at vores børn kan komme med ud og spise, uden at lide sundhedsmæssig overlast - tak for det.

 4. Tonni Tingholm Kristensen
  26. Mar 2008 16:55
  4

  piv piv piv..... passiv rygning er så farligt på mine små skrøbelige lunger... Stressede rygere der ikke må ryge en smøg efter en hård dags arbejde er endnu farligere!!
  Og det er udstødningen fra de biler der konstant kommer flere af også.

 5. Lisbeth
  26. Mar 2008 16:58
  5

  Ak ja.
  Og så kan vi selvsamme rygere sidde på restaurent og koge over, at hylende uopdragne børn drøner rundt og ødelægger det, der skulle være en god middag.
  Der findes mange slags forureninger, hvoraf jeg absolut mener, at støjforurening fra børn giver risiko for øget blodtryk med deraf flg. risiko for hjerneblødninger.
  Forøvrigt er det med undgå den sundhedsmæssige risiko vist så så som. Men det er da godt, at der findes borgere, der stoler så meget på deres restaurent, at enhver fare for madforgiftning kan udelades, og maden indtages i fornøjeligt samvær uden tobaksrøg.
  Forurening fra biler, fly osv osv, der udgyder sin os over hele kloden, forurener den jord vi lever på, er et betydeligt større problem, end rygning. Men det gør nok for ondt rent økonomisk at regulere, så har dermed sin naturlige reguleringsmekanisme .. også kaldet profitten.
  Vi kan jo osse bare allesammen sætte os ned ved lejrbålet, snitte en pind og dræbe et dyr, tænker jeg lige. Sige at det mad, man ikke selv fanger ikke må spises. Sikke en god kondi vi så alle ville få.
  Næh faktisk er jeg ret enig med artikelforfatteren.
  Man ser på små problemer, og lader de store passere .. Typisk dansk.
  Man finder grupper, som man kan hetse, og lader al anden forurening af såvel støj som røg drukne i en utålelig debat om rygere contra ikke-rygere.

 6. Thomas Bolding Hansen
  26. Mar 2008 17:42
  6

  Der er noget der udsugning og rygeafdelinger.

  Og korrekt, dieselbenzin som i ovenkøbet har vundet hæder i CO2 hysteriet, er muligvis lige så farligt.

 7. Thomas Bolding Hansen
  26. Mar 2008 17:45
  7

  Glemte lige hedder, det gik lidt hurtigt.

Hjernevasken er flyttet

Hjernevasken er flyttet til

hjernevasken.iblogger.org

Rasmus Kongshøj
Rasmus Kongshøj

Kalender

« May 2018 »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Søg i Hjernevasken


Tags

Arkiv