Smartlog v3 » Hjernevasken » 1001 nats fup
Opret egen blog | Næste blog »

Hjernevasken

Skamløs propaganda til de små hjem

1001 nats fup

20. May 2008 22:29, Regicollis

Sagerne om Venstre-kronprins Lars Løkke Rasmussens misbrug af offentlige midler til private formål ser ud til at fortsætte i det uendelige. Senest er det kommet frem at Lars Løkke i flere tilfælde i sin ministertid har ladet ministeriet - og dermed skatteyderne - betale for sine private hotelophold, for eksempel efter rockkoncerter. Som begrundelse for udgifternes afholdelse har ministeriet enten anført direkte usande begrundelser (for eksempel begrundelsen "Overnatning ifm overarbejde/natarb.", selvom ministeren natten forinden havde været til Paul McCartney-koncert) eller også er der ganske enkelt ikke anført nogen begrundelse for hvorfor det offentlige skal betale overnatningen.

Sagen om Lars Løkkes hotelophold i sin ministertid føjer sig til en lang række af tilfælde, der i stigende grad demonstrerer finansministerens manglende respekt for borgernes penge, og giver et indtryk af en minister, der ikke tror landets love gælder for ham selv, og som lyver og svindler hvis det passer ind i hans kram. De forklaringer vi har fået af de mange bilagssager har enten været rene løgne, pinagtige omskrivelser af sandheden, eller direkte nonsens, som for eksempel Lars Løkkes håndgangne mand Venstre-finansordfører Peter Christensens påstande i TV-Avisen om at man desværre ikke kunne undersøge Løkkes nonchalante indstilling til bilags-reglerne i sin tid som amtsborgmester fordi Frederiksborg Amt var nedlagt, og at man "ikke kan undersøge noget der ikke eksiterer" - hvilket er det argeste vrøvl. Man kan sagtens undersøge noget der har været.

Statsministerens lidet overbevisende forsøg på at forsvare Løkke med den komplet irrelevante påstand om at dem, der har gravet bilagene frem kun har gjort det for at skade Lars Løkke, har ikke hjulpet det store. Vælgerne har ikke tillid til en kommende statsminister, der ikke kan kende forskel på det offentliges penge og sine egne og som bagefter prøver at lyve sig fra ansvaret. Fogh må for tiden være godt frustreret over at se sin kronprins og sit magtoverdragelses-projekt brase sammen under vægten af stadigt nye beviser på eterfølgerens manglende hæderlighed.

Kommentarer

 1. Alex
  21. May 2008 08:14
  1

  Heksejagten på Løkke fortsætter ...


  Jeg skal aldrig være politiker. Jeg forestiller mig denne situation.

  Jeg er nødt til at deltage i et kulturarrangement i den anden ende af landet - i min egenskab af direktør og fordi det er mine vigtige samarbejdspartnere der har inviteret mig. Det giver mig en aften væk fra familien.

  Arrangementet er sent færdigt, og jeg returnerer hjem til min (firmaets) hjemby midt om natten. Vel vidende, at jeg har et kundemøde næste morgen kl. 8 og jeg har 1 times transport både frem og tilbage til min bopæl vælger jeg at overnatte på hotellet lige ved siden af vores kontor.

  Bestyrelsen i firmaet kunne da aldrig finde på at påtale det forhold ... skulle det være et gode at få lov til at sove på et hotel langt væk fra familien. Jeg ville da hellere have taget fri kl. 16 og være kørt hjem til familien.


  Og JA - når en minister inviteres til en Paul McCartney-koncert af en lokalpolitiker fra et andet parti (og iøvrigt deltager sammen med kongefamilien og uden sin egen familie) er der altså tale om officiel repræsentation ... det er en del af arbejdet og ikke en privat aktivitet.

  Lad os nu komme tilbage til politikken og lad politikerne varetage deres job.

  (Iøvrigt har alle folketingspolitikere adgang til 10 overnatninger på statens regning om året - uden krav om begrundelse eller dokumentation. Lars Løkke havde 5 overnatninger sidste år)

 2. wolf
  21. May 2008 10:28
  2

  Alex: En af årsagerne til, at direktører får direktørløn, er at jobbet i en række henseender er "ensomt". Man <i>forventes</i> at være "væk" fra familie og venner på grund af samarbejdspartnere og kunder.

  Vi andre, der ikke får direktørløn i samme størrelsesorden som Venstres toppolitikere, har valget mellem at droppe koncerten eller betale for opholdet selv. Lars Løkke Rasmussens løn er den kompensation for "ensomheden", som han med nogen rimelighed kan kræve; han behøver ikke sætte den op gennem "selvforvaltet lønforhøjelse".

 3. Rasmus Kongshøj
  22. May 2008 11:58
  3

  Dit eksempel med direktøren er meget rimeligt - og det er udfra samme begrundelse at ministre har mulighed for at få dækket overvatninger på hotel. Men dit eksempel svarer ikke til tilfældet Lars Løkke Rasmussen. Hvis det skulle gøre det, skulle du som direktør for et firma have været til et for firmaet uvedkommende arrangement (altså ingen kundemøder), og derefter have fået dækket udgiften efter at have anført en løgnagtig begrundelse, eller slet ingen begrundelse overhovedet. Tror du ikke bestyrelsen så ville løfte et par øjenbryn, hvis du opfattede firmaet som din egen private sparegris?

  Lars Løkke Rasmussen var ikke kulturminister, da han var til Paul McCartney-koncert - han var indenrigs- og sundhedsminister, og i al beskedenhed tror jeg næppe at der er blevet talt særligt meget om sundhedsvæsnet til den koncert. Det har ikke været nogen tvingende nødvendighed for ministeriet at Lars Løkke deltog i den koncert. Det bliver der ikke ændret på selvom han blev inviteret af en lokalpolitiker fra et andet parti. Det lyder mere som enten en privat hyggetur, eller en generel pleje af Løkkes politiske netværk.

  Hvis Lars Løkke Rasmussen kan få ti gratis overnatninger ganske lovligt som folketingsmedlem, så er der jo endnu mindre grund til at overtræde reglerne ved at få beløbet dækket af ministeriet uden at anføre begrundelse, og uden at have et relevant formål med udgiften.

Hjernevasken er flyttet

Hjernevasken er flyttet til

hjernevasken.iblogger.org

Rasmus Kongshøj
Rasmus Kongshøj

Kalender

« May 2018 »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Søg i Hjernevasken


Tags

Arkiv